вторник, 10 април 2012 г.

Кой разплака Васил Левски?



За вас не знам, аз не мога повече... Светът върви напред, а България си прави "кръгчета" . То и самият живот си е колело, но ако е така, това значи, че моментът на истината наближава - или отново ще е "Свобода или смърт" или отново ще се загубим... и този път може да е завинаги... Спи, Дяконе, не се събуждай! А народът... Той защо спи?
No Name е прав... Левски плаче... Всички борци за свобода плачат... България плаче... А народът? Той какво прави? Обикаля по моловете, граби от грабо и се оплаква, че няма пари...
Ах, защо, родих се днес...

2 коментара:

Анонимен каза...

За съжаление, ние българите макар и с държава, се държим, не като народ, а като етнос. Ей за това, когато трябва да се организираме да правим нещо за наше добро, ни е трудно. Единствено успяваме да покажем национално обединение, когато страдаме - за Хитрино, за наводненията тези години и пр. Как да поддържаме "чистата и свята република" на В.Левски, когато нямаме манталитет на демократи? И за съжаление, и нашите национални герои след Първото българско царство са иманентно представители на саможертвата, т.е. страдането, а не на успеха. Поради русофилизираната политика с идеолог Ив.Вазов /невероятен автор, но и същевременно единствено популяризиран в училищата през периода 1944-2000 г./, не е създадена идеята за грешките в революционното движение в БРЦК. За съжаление, както днес, Левски се е натъквал на проблема с говоренето, а не с действията. Това много ясно се вижда в писмата му до комитетите. Предупредил е да не се прави обира на Арабаконак, ядосвал се е на бездействието, на празните думи без дела по места. Кончината му води до Старозагорското и Априлското въстание, но без него БРЦК е била една празна, бездействаща машина, която е нямала своя двигател и респ. е довела до неправилни действия впоследствие. И за съжаление, Левски е бил заобиколен от някои хвалипръцковци, които при критични ситуации или са правили безсмислени саможертвени действия без организация, или са предавали другарите си. Как да стане чистата и свята република, когато нещата се случват само на думи?!! Няма дела, има само популизъм, и което най-много ме ядосва, че слагат лика на българските революционери на лика на някои партии, които даже са в противовес с идеологията на Левски. Срам! Няма доктрина, няма действия, има само популизъм и изполвзане!

VP каза...

Съгласен съм с написаното от теб. "Дела трябват, а не думи" е вечен закон. За съжаление в наши дни думите са още повече, а делата стават все по-малко.